Novi Sad
10.02.2015.
21:17
Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine danas je uručen sertifikat Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.
  • davalac usluga

    11.02.2015 15:55
    @korisnik usluga - kcv
    Sa druge strane (onu koju ne vidite vi koji se lecite, nego mi koji vas lecimo), izgleda jos gore. Ni ne znate koliko je strasno. Istina jeste da se sve svodi na formu, a sadrzine nigde. Sve novo sto smo dobili je more i more papira koje pisemo, pisemo, pisemo, pecatiramo, pecatiramo i opet pecatiramo. A kvalitet usluge tj lecenja je isti kao i dosad - nikakav, sa tendencijom goreg jer je i drzava sve siromasnija, a neradnicka bagra koja pliva po povrsini jednog krajnje mutnog sistema (kako to vec i biva po kanalizacijama) ce i dalje nastaviti po svom.
  • 11.02.2015 13:11
    e ko sve može ovde da lupeta,.....
    šta hoće i istresa lične frustracije.
  • Akreditacija

    11.02.2015 11:51
    Sa akreditacijom ili bez, meni je i dalje neverovatan nacin na koji se tretiraju majke koje u pratnji deteta, da se ocekuje da noci provode na stolici i sl. Razumem da mozda ranije nije bilo uslova, ali sada je otvoren i novi deo. Rekla bih da je problem vise u glavama zaposlenih nego u prostoru ili finansijama
  • 11.02.2015 10:36
    xy
    Nažalost akreditacija ne doodi do poboljšanja bilo kakvog kvaliteta u usluzi ili kvalitetu lečenja ili istraživanja , već samo do povećanja administrativnih troškova. Ustanove koje imaju dobru tradiciju od stotinak i više godina su po ovome izjednačene sa novootvorenim privatnim ambulantama ili klinikama , a ocenu će davati neka Agencija za akreditaciju koja se uglavnom sastoji od administrativaca. Koje i kakve su kvalifikacije Agencije , ko ju je formirao i na osnovu kakvih kriterijuma? Partijski direktori , kojima je sve ovo poznato ne smeju da dignu glas, da ne bi bili smenjeni. Akreditacija se svodi na povećanu potrošnju papira , tonera, i mastila za pečate da bi se zadovoljila forma . Tako da nemojte očekivati iskorenjenje buba i miševa bilo gde bez značajnog ulaganja sredstava u zdravstvo , radi najneophodnijih građavinskih radova, a nemojte očekivati ni poboljšanje kvaliteta usluga jer je takođe potrebno uložiti sredstva u stručnjake koji negde moraju naučiti kako da rade sa novim aparatima dobijenim putem fondacija i poklona.
  • novosadjan

    11.02.2015 10:33
    eto sad su zbrinuli dvadesetak dece iz Sajkasa pa nek neko kaze da nisu zasluzili, salim se.
  • Lola

    11.02.2015 09:26
    e ko sve može dobiti akreditaciju,.....
    da ih ne znam tako žalosne,...još bi pomislila kako su kvalitetni??? mrzilo me da podnosim krivičnu prijavu zbog "stručnosti".
    Možda su popravili kvalitet hrane, što i nije tako teško posle pomija sve je bolje.
  • korisnik usluga

    10.02.2015 21:56
    kcv
    I u KC Vojvodine se spremaju za akreditaciju ,verovatno ce je dobiti,jednostavno mora,nema bolje ali zalosno je na sta lice neka odeljenja i kakvi su tamo uslovi za negu a i za rad osoblja.Posebno bi skranuo paznju na infektivno odelenje i odelenje psihijatrije.Ko je bio zna o cemu se radi.Uslovi,hrana,mokri cvor su takvi da je dostojanstvo bolesnika koji tamo zalegnu ravno nuli.Posebno na Psihijatriji gde bube i misevi bukvalno setaju hodnicima bez ikakve bojazni za svoju sigurnost.A akreditaciju ce dobiti ,nazalost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna